SINDS 1973

Café de Paris

Ter gelegenheid het bezoek van Koningin Wilhelmina en Koninginregentes Emma aan Haarlem op 23 september 1892 werd de erepoort gebouwd en geplaatst tegen het pand waar nu Café de Paris in is gevestigd aan de Kruisweg en Parklaan.Volgens het Volkstellingsregister woonden hier in 1929 de welvarende familie Taunay, die een rol hebben gespeeld in de geschiedenis van Suriname. Wonende pal naast Adriaan van der Willigen een bekend politicus, toneelschrijver en kunsthistoricus die zijn volledige memoires en geschriften naliet aan de stadsbibliotheek van Haarlem.

ANNO 1973

Café Paris

Begin 1900 werd de rijwielen fabriek Meteoor met winkel gevestigd in het pand aan de Kruisweg en Parklaan. Na diverse detailhandel huisvestigingen werd er in 1973 het huidige café Paris geopend door de familie de Looze naast de gelegen snackbar en Campina ijswinkel van G. Willemse. Het café, herkenbaar aan de Côte de d’Azur parasols, groeide uit tot een van de bekendste drinkgelegenheid van Haarlem. Later werd de snackbar toegevoegd aan het café en werd het eerst Petit Paris en later Brasserie Paris.

 
 
ANNO 1973

De sfeer van weleer

Brasserie Paris werd overgenomen in 2021. Na een lange renovatie met als doel om door de jaren heen verloren gegane historische karakter van het pand te herstellen en de ziel van het café van vroeger weer terug te brengen, opent Café de Paris haar deuren. De karakteristieke bouwkundige kenmerken zijn vooral beïnvloed door de Franse architectuur begin negentiende eeuw. Haarlem is weer een echte huiskamer rijker waar wordt gedronken, gelachen, gepraat, genoten, geheimen en verdriet worden gedeeld en vriendschappen voor het leven gesloten. De sfeer weerspiegelt de cultuur en de historie van de stad Haarlem waar u kunt genieten van meer dan 50 jaar gastvrijheid.

ANNO 1973

Welkom terug!

We zijn blij om u weer te mogen ontvangen! Vanaf 1 januari staan wij 7 dagen per week voor u klaar. In de afgelopen jaren heeft Café de Paris een complete transformatie ondergaan. Het doel was om de ziel van het café van vroeger weer terug te brengen. Het café is – ook bouwkundig – compleet gestript en weer helemaal opnieuw opgebouwd. We zijn trots op het resultaat en heten u van harte welkom in het altijd gezellige Café de Paris!

 
CAFÉ DE PARIS IN HAARLEM

Café met een ziel

Een goed café ademt de ziel van een gemeenschap. Er wordt gedronken, gepraat, gelachen, genoten. Er worden geheimen en verdriet gedeeld en er worden vriendschappen voor het leven gesloten. De sfeer weerspiegelt de cultuur en de historie van het dorp; mensen voelen zich er thuis. Café de Paris is zo’n plek, met een historie van ruim 50 jaar.

© 2024 Café de Paris is onderdeel van PRL Horeca Groep

Design & Maintenance Bohlding.nl